18.9.2008

Talouden syöksykierre

Viimeaikaiset uutiset eivät tulleet minulle yllätyksenä. Kirjoitin kesällä uutta kirjaani, Mammonan maailmasta Kuninkaan perilliseksi. Kuvaan siinä laajasti ahneuden aiheuttamaa ongelmakenttää, sielunmessun liturgiaa maailman pörsseistä ja talouspalatseista, joiden takana ei ole sisältöä ja siksi kertakäyttöiset rakennukset laitetaan kiiltämään ja loistamaan. Talousuutiset ovat syrjäyttäneet medialta saamallaan tilalla kaiken muun uutisoinnin. Ihmiset seurasivat henkeä pidättäen paljonko voittoa tuli. Ja nyt kai Wall Streetillä hypitään ikkunasta ulos, kuten 1930-luvun pörssiromahduksessa.

Mitä sokeampi oli meno, sitä kovempi on törmäys. Mahtaako tämäkään hillitä niiden 300 jättikauppakeskuksen rakentamissuunnitelmia Suomeen? Toivottavasti!
Taantumasta tulee paljon pahempi, kuin nyt näyttää. On mielenkiintoista nähdä mikä tilanne on lokakuussa, kunnallisvaalien aikaan ja miten se vaikuttaa tuloksiin.

Sydämeen voi saada rauhan myös näinä aikoina, kun rauhan lähde on ikuinen ja muuttumaton Jumala ja hänen vielä rikkaammat salaisuudet. Me voimme Kuninkaan lapsina löytää nämä aarteet. Sitä se levottomuus tiesi.

18.9.2008 Ismo Valkoniemi

Ei kommentteja:

Häiriintyikö elämäsi piispojen uudesta tulkinnasta?

          Jos katsoo kirkkohistoriaa pelkistettynä ja vähän silmiä siristäen, niin saa suoran linkin    tämän  päivän ongelmiin. Otetaanpa ä...