Trump ja Putin, Jumalan juoksupoikia?


Jumalan voideltu, Donald Trump? Ovatko konservatiivikristityt väärässä väittäessään näin? Sen tiedämme, että Trump on omalaatuinen, pitelemätön, mahdollisesti tehnyt paljonkin pahaa ja väärää sekä hänen tyylistään on aika ajoin mahdotonta pitää. Toista oli Obaman laita. Sulavalinjainen, miellyttävä monia kulttuureja ja rotuja perimässään kantava maailman kansalainen. Mitä konservatiiviset kristityt hänessä näkevät?

Kyse ei ole siitä, mitä me näemme tai sanomme. Sillä ei ole pienintäkään merkitystä, mitä mieltä minä olen Trumpista ja Obamasta. Mutta uskon, että Raamatun Jumala vaikuttaa historiassa tänään, aivan samalla tavalla kuin Hän on vaikuttanut 2600 vuotta sitten Baabelin valtakunnan aikana. ”Näin sanoo HERRA voidellulleen Koorekselle, jonka oikeaan käteen minä olen tarttunut alistaakseni kansat hänen edessään ja irrottaakseni vyöt kuninkaittein kupeilta, avatakseni ovet hänen edessään, niin etteivät portit sulkeudu…Palvelijani Jaakobin ja valittuni Israelin tähden minä kutsuin sinut nimeltä ja annoin sinulle kunnianimen, vaikka sinä et minua tuntenut. Minä olen HERRA, eikä toista ole, ei ole muuta Jumalaa kuin minä. Minä vyötän sinut, vaikka sinä et minua tunne.” 

Jesaja 45 kertoo Jumalasta, joka käyttää maailman johtavan valtion Babylonian kuningasta Kooresta oman suunnitelmansa toteuttamiseksi. Niinpä jo ensimmäisenä hallitusvuotena kuningas Koores antoi käskyn, että juutalaiset voivat palata omaan maahansa ja että heidän tuhottu temppelinsä tulee rakentaa uudelleen sekä kaikki sieltä viedyt arvoesineet on palautettava. Näin myös tapahtui ja juutalaiset saivat rakentaa toisen temppelin Jerusalemiin.

Jumala teki liiton Abrahamin kanssa. Abrahamin pojanpoika Jaakob sai nimen Israel. Jaakobin lapset muodostavat Israelin 12 sukukuntaa. Israelin osa ei ole ollut helppo, eikä sitä pidä kadehtia. Vainot, kansanmurhat ja holokaustit ovat seuranneet toisiaan kautta historian, kun Jumalan valittua on vainottu ja myös puhdistettu. Kun Brittikenraali Allenby ratsasti armeijansa johdossa Jerusalemiin 9.12.1917, voitettuaan Ottomaanien kanssa käydyn taistelun Jerusalemin hallinnasta, hän nousi ratsunsa päältä pois ja talutti hevosensa pyhään kaupunkiin, sillä hän tiesi, että Raamattu ennustaa uudelleen palaavan Messiaan ratsastavan Jerusalemiin voittajana valkoisella hevosella ja tämä Messias ei ole kenraali Allenby.

YK-hyväksyi 29.11.1947 suunnitelman Israelin valtion perustamisesta. Keskeisessä osassa tämän julistuksen läpimenoa oli Yhdysvaltain presidentti Harry Truman, joka myöhemmin kertoi teologisessa seminaarissa olevansa Koores[1]. Truman ymmärtää tuossa hetkessä, että mahdollistaessaan Israelin valtion uudelleen synnyn, hän on toiminut kuin Koores. Hänen arvionsa itsestään Kooreksena ei ollut itsensä korottamista, vaan hän ymmärsi tuossa hetkessä olleensa Jumalan käytössä, sen Jumalan, joka muovaa historiaa Raamatun profetioiden mukaisesti.

Presidentti Donald Trump on ensimmäinen valtionpäämies, maailman vallan edustaja, joka Kooreksen jälkeen asettaa Jerusalemin sille paikalle, joka sille Raamatun historiassa on annettu. Hän julisti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi 6.12.2017, lähes tarkasti 100 vuotta sen jälkeen kuin Brittiarmeija oli vapauttanut kaupungin Turkin Ottomaanien vallan alta[2]. Maailman mahtavimman valtion Babylonian Kooreksen jälkeen, tunnetun maailman mahtavimman valtion päämies julistaa jälleen Jerusalemin sille kuuluvaan asemaan. 

Meidän pitää ymmärtää, että Jerusalem oli hävitetty jo kaupunkien joukosta. Rooman keisari Tiitus tuhosi kaupungin pieniksi murusiksi ja kylvi sen paikalle suolaa ja julisti alueen nimeksi Palestiinan. Myöhemmin Natsi-Saksa pyrkii tuhoamaan kansan kokonaan, mutta aivan kuin Babylonian pakkosiirtolaisuudesta jäännös pelastuu ja käsittämättömien historian käännösten kautta Israel ja Jerusalem nousevat uudelleen loistoonsa. Tänään se on yksi historian vanhimpia kaupunkeja. Kaikki sen ajan suurvaltojen kaupungit on hävitetty ikuisesti. Niitä ei ole nostamassa mikään mahti maailmassa enää eläväksi. Israelin ja Jerusalemin jälleen rakentamiseen, menestymiseen ja valtavien öljy- ja kaasuesiintymisien löytymiseen Israelin maaperältä – kuolleen herättäminen uuteen loistoon - pystyy vain kaikkivaltias Jumala, joka hallitsee historian tapahtumia.

Onko venäjä toteuttamassa Hesekielin ennustusta?

Profeetta Hesekielin ennustaa 38. luvussa pitkien aikojen taakse, vuosien lopulle ennustuksen, jonka kohdistaa Googin, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinaille. Tässä luvussa sanotaan sanatarkasti, että ”sinä saat määräyksen, vuosien lopulla sinun on mentävä maahan, joka on toipunut miekan jäljiltä, ja kansan luo, joka on koottu monien kansojen seasta. Sinun on mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa ovat olleet rauniomaana. Se kansa on tuotu pois kansojen seasta ja kaikki asuvat siellä turvallisesti." (jakeet 8 ja 9)

Myöhemmin tekstistä käy ilmi, että turvallisesti asuva kansa, joka yllätetään, on Israel, joka on koottu kansojen joukosta. Koskaan aiemmin historiassa Israelia ei ole koottu kansojen joukosta. Tähän täsmää vain nykyinen Israelin kansa. Tämä Hesekielin kohta kertoo myös keitä hyökkääjät ovat. Varhaiset arabilaiset ja Syyrialaiset kirjoittajat sanoivat skyyttalaisten ja tataarien asuvan Maagogin maassa. Skyyttalaiset asuivat Kaspian meren sekä Mustan meren pohjoisen puoleisilla alueilla sekä Aasiassa Balhas- ja Baikal-järvien alueilla. Tänään nimi pitäisi liittää Venäjään. Hesekiel mainitsee Persian myös hyökkääjänä eli nykyisen Iranin. Hesekiel 38:5 kertoo kush in hyökkäävän Israeliin. Kush כּוּשׁ tarkoittaa mustaa. Kuusin maan kerrottiin sijaitsevan etelään Egyptistä, joka viittaa nykyiseen Sudanin alueeseen. Puutin maan kerrotaan ja hyökkäävän Israelia vastaan. Todennäköisin vaihtoehto Puutin maaksi on Libya, joka sijaitsee aivan Egyptin vieressä. Josefus sekä Plinius käyttivät Puutin heimon asuinpaikasta nimeä Libya. Septuaginta käyttää Puutista myös sanaa Libya muutamia vuosisatoja Hesekielin profetian jälkeen. Goomer hyökkää myös Israelia vastaan. Goomerin maa sijaitsi Vähä-Aasiassa nykyisen Turkin alueella. Turkki on myös mukana tässä hyökkäyksessä Israelia vastaan.
Toogarmah hyökkää myös Israelia vastaan. Toogarmah sijaitsi nykyisen Armenian ja Georgian alueella, eli jompikumpi tai molemmat maat hyökkäävät Israelia vastaan.

Juuri tänään Venäjän sotilaspoliisi partio Golanin kukkuloilla, jotka ovat olleet raunioina pitkään. Venäjä on läsnä maassa, joka on toipumassa miekan jäljiltä. Syyriassa ovat läsnä myös Turkki ja Iran. Ovatko he kutsuttuja suorittamaan oman tehtävänsä, jotta Jumalan suunnitelma tätä maailmaa varten voi toteutua?

Olimmepa mitä mieltä tahansa maailman johtajista, olen varma, että Jumala toteuttaa suunnitelmansa juuri käyttäen kulloisiakin valtakuntien johtajia. Tuskinpa Babylonian suurvallan kuningas Koores oli kaikkien rakastama. Hän hallitsi kansaansa pelolla. Siitä huolimatta Jesaja kertoo Jumalan ”voidelleen Kooreksen tehtäväänsä, vaikka hän ei itse tunne Jumalaa.” Näin Jumala toimii tänäänkin.

Ja tänäänkin kristitty näkee maailmanhistorian tapahtumat toisilla silmälaseilla, kuin sellainen, joka ei näe Jumalan vaikuttavan maailman historiassa.

20.8.2018 Ismo Valkoniemi


[1] https://www.christianitytoday.com/history/issues/issue-99/i-am-cyrus.html
[2] https://yle.fi/uutiset/3-9964860

Kommentit