23.1.2012

Naiset syrjään Mäntyniemestä?

Kaikkien aikojen naisten syrjintä tapahtui presidentin vaalien ensimmäisellä kierroksella. Seuraavien kahden viikon aikana nähdään, käykö näin myös toisella kierroksella. Syypää tähän naisten sivuuttamiseen ovat naiset itse.

Haaviston joukkojen "antijytkyksi" nimeämä vaaliyllätys on pitkälti naisten aikaansaannosta. Haaviston kampanjan takana oli naisten joukko, iltapäivälehdet haastattelivat lukuisia naisia, jotka kertoivat ihastuneensa Haavistoon, monet vaaliasiantuntijat sanovat naisten menneen Haaviston taakse ja osa puhui myös Haloslaisista äänistä, joita Haaviston kamppanjaan mahdollisesti valui.

Eduskuntavaalien jytky johtui siitä, että nukkuvat miehet lähtivät liikkeelle, Haaviston antijytky taas naisten antamasta tuesta. Erikoisen asiasta tekee se, että mikäli naiset saavat haluamansa, naissukupuoli poistuu presidentinlinnasta kokonaan.

Minä sen sijaan tarvitsen naista, pitkän ja hyvän avioelämän lisäksi myös työelämässä. Kyse ei ole vain seksuaalisesta suuntautumisesta, vaan erilaisuudesta ja erilaisista kokemuksista. Yli 30 vuotta esimiestehtävissä ovat tehneet minusta vakaumuksellisen siinä, että paras työyhteisö on sellainen, jossa on vastuutehtävissä molempia sukupuolia olevia henkilöitä. Tarvitsen niitä, joilla on kokemusta äitiydestä, kasvatustehtävästä ja vaikkapa vaikeita vaiheita eläneistä murrosikäisistä nuorista. Olen oppinut arvostamaan tunneälyä, herkkyyttä ja empatiaa, oman rationaalisuuteni rinnalla.

Siksi oma äänestyskäyttäytymiseni toisella kierroksella on helppoa. Minä haluan että Suomen ykkösnainen tuntee Suomalaisen naisen sielunelämän ja tarvittaessa osaa kääntää Herra Presidentin päätä katsomaan niitä tarpeita, joita naiseuden kautta esille nousee.

Ismo Valkoniemi

2 kommenttia:

persu Argadianmäeltä kirjoitti...

Juuri näin..! Jos "Suomen äiti" on Etelä-Amerikasta tullut homoseksuaali menetämme jotain peruttamatonta suomalaisessa yhteiskunnassa. Maassa on menossa arvojen taistelu sitä ei vain sillä nimellä kukaan halua kutsua. Susi lammasten vaatteissa on liikkeellä ja erityisesti naiset eivät erota sutta paimenesta..

Anonyymi kirjoitti...

No halloo! Onpa naisen aliarvioimista tämä stoori. Ihan kuin me naiset tarvitsisimme jonkun roolimallin Mäntyniemeen, ja ihan kuin siitä roolimallista kävisi joku nukkemainen Niinistön nuorikko. Ei kiitos! Tarvitsemme aidon ihmisen, ja sellainen löytyy numero kakkosen takaa. Tehkää hyvät ihmiset niin kuin Jesse tekisi: äänestäkää parasta ihmistä, äänestäkää sydämellä, äänestäkää tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden, ei pääoman puolesta!

Häiriintyikö elämäsi piispojen uudesta tulkinnasta?

          Jos katsoo kirkkohistoriaa pelkistettynä ja vähän silmiä siristäen, niin saa suoran linkin    tämän  päivän ongelmiin. Otetaanpa ä...