Mustaa magiaa, sanoi keltamekkoinen asiantuntija – Älä muodosta viholliskuvaa toisesta ihmisestä!


Kymmenen käskyä sisältää selkeän ohjeen, jossa meitä kielletään antamasta väärä todistus lähimmäisestä. Käskyjen alussa kielletään, ettemme tee kuvaa mistään mikä on maan yllä, päällä tai alla. Kuva voidaan rakentaa myös ilmaisemalla vahva käsitys jostakin, joka muodostaa kohteesta kuvan kaikkien väittämän kuulleiden mieleen. Magia tarkoittaa luonnon ja kohtalon voimien hallintaa tai hallinnan yrittämistä eri tavoin. Vihamiehen kiroaminen on myös eräs magian alalaji, rituaalisen kielen tai loitsujen kautta. Kiroaminen on siunaamisen vastakohta.

Taikuuden eli magian tarkoitus on yleensä maallisen asian hallinta, kuten vihollisen vahingoittaminen, tiedon hankinta tai myöskin sitä pyritään käyttämään myönteisiin asioihin, kuten sairauden parantamiseen. Taikausko on hyvinkin yleistä, jossa kristinuskosta poikkeava yliluonnollistuus uskotaan vaikuttavan tapahtumien kulkuun tai ihmisen kohtaloon. Mutta jos puhutaan kristinuskon ihmeistä, niihin ei voida uskoa.

Yleisesti puhutaan valkoisesta tai mustasta magiasta. Valkoisella magialla pyritään saavuttamaan hyviä asioita, kuten parempaa satoa, saalista tai menestystä elämässä. Käydessäni Kiinassa muutamia vuosia sitten, tapasin liikemiehiä, jotka käyttivät buddhalaista munkkia mukana liikeneuvotteluissa, optimoimassa menestystä ja karkottamassa pahaa. Ilmiö on yleismaailmallinen ja näkyy omassa kulttuurissammekin erilaisten korujen ja suojelevien amulettien käyttönä, jota esimerkiksi risti-kaulakoru voi joillekin edustaa tai vaikkapa puun koputtamista tai kynnyksen yli kättelemisen välttäminen. Mustan kissan tienylitys noteerataan usein edelleenkin. Tapoja ja amuletteja on edelleen monia.

Kaikkein vahingollisin tilanne koskettaa kaikkia, myös kristittyjä. Kun meitä loukataan tai asiat eivät mene siten kun me haluamme tai kun me säikähdämme toisen ihmisen tekoa tai käyttäytymistä – siis aina kun jonkun toisen henkilön teko menee 'ihon alle' – meillä on suuri vaara ryhtyä vastarintaan tai kostoon keinoilla, jossa astumme pois valosta. Me saatamme oman kunniamme tai muun oikeuttamisen tähden leimata toisen ihmisen pyrkyriksi, narsistiksi, käärmeeksi, pahimmaksi juoruämmäksi tai -äijäksi tai vaikkapa itse saatanaksi. Nimityksiä on niin paljon kuin ihmisiäkin. Tietenkin tämä on inhimillistä siihen saakka, kun me alamme leimaamaan tuota toista laajemminkin eli alamme luomaan hänestä mielikuvaa vaikkapa käärmeenä.

Uni
Kaikki kirjoittamani on tarkoitettu pohjustamaan unta, jonka näin ja sen selitystä, jonka sain. Tammikuun alkupäivinä yöllä näin unta, jossa kävelin metsäaukiolla. Yhtäkkiä näin maassa käärmeen, jonka pää oli lyöty irti aivan äskettäin, niin että vieressä ollut loppuosa liikkui voimakkaasti maassa. Kumartuessani katsomaan käärmeen päätä, huomasin että sen päähän oli tatuoitu tai laitettu jollakin muulla tavalla kiinni minulle läheisen ihmisen naama. Tartuin äkkiä käärmeen vartaloon ja päähän ja puristin näitä kahta erillistä osaa leikkaushaavasta kiinni toisiinsa. Hetken pidettyäni kappaleita kiinni, käärme teki voimakkaita liikkeitä ja tipahti kädestäni maahan. Yllättäen pää pysyi kiinni vartalossa ja käärme hävisi nopeasti läheiseen tiheikköön. Yritin etsiä sitä, mutta siitä ei enää näkynyt jälkeäkään. Kun liikuin alueella, ohitse kulki muutamia ihmisiä. Selitin heille mitä oli tapahtunut ja kysyin, että mistähän tässä mahtaisi olla kysymys. Nämä ihmiset vastasivat, että tässä tarvitaan asiantuntija, hän kyllä osaa kertoa. Pian he saivatkin asiantuntijan paikalle. Hän saapui ogrankeltaisessa pitkässä yläosallisessa mekossa. Hänen kasvojaan en kyennyt näkemään. Hän istuutui tapahtumapaikalle kannon päälle. Kun olin kertonut mitä oli tapahtunut, hän sanoi, että kyse oli magiasta. Kyseinen henkilö on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Hänen vihamiehensä ovat tehneet hänestä käärmeen ja katkaisemalla tuon häntä kuvaavan käärmeen pään, he ovat saaneet hänen voimansa.

Tässä vaiheessa heräsin valtavan säikähtäneenä ja sydämeni hakkasi niin kovaa, että rintaani sattui aivan fyysisesti. Aloitin välittömästi rukoilla oman uskoni mukaisesti Isä Jumalaa, jota lähestyin Jeesuksen nimessä. Pyysin selitystä näkemälleni unelle. Pian sain selityksen. Kyseenomainen henkilö oli joutunut henkilökohtaisten luonteenpirteidensä ja osin tekemiensä toiminnallisten virheiden vuoksi hyökkäyksen kohteeksi. Sekä hyökkääjät, että hyökkäyksen kohde olivat tunnustavia kristittyjä. Hänestä oli luotu isommassa ryhmässä kuva käärmeenä, joka tuli tuhota. Tuhoaminen lähes onnistui, mutta puuttumiseni keskeytti tilanteen. Kuva kuitenkin luikertelee edelleen jossakin, eikä sitä ole saatu täysin pyydystettyä.

Olen pohtinut tätä unta ja sen alla olevaa todellista tapahtumaa muutamia päiviä. Voiko kristittykin tehdä magiaa ymmärtämättömyyttään? Jos kyse on toisen ihmisen tietoisesta leimaamisesta äärimmäiseksi pahaksi oman loukkaantumisen, oman haavan tai omien pyrkimysten vuoksi, ilman että se on koko totuus asiassa, niin kyse on valheellisen kuvan levittämisestä vahingoittamistarkoituksessa. Hengellisessä mielessä se voi tarkoittaa magiaa, temppua, joka on hyvin läheistä sukua Voodoolle. Voodoossa pyritään vahingoittamaan toista, valmistamalla toista kuvaava nukke, jota pistetään tiettyjen seremonioiden aikana neuloilla.

Muista, kiroaminen on siunaamisen vastakohta. "Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko." Room. 12:14. Jos me emme tiedä Jumalan näkökulmaa, kiroaminen on suorastaan vaarallista. Kun Jumala kutsui Abrahamin 1. Moos. 12, hän sanoo että sitä joka Abrahamia kiroaa, sitä myös Jumala kiroaa, joka siunaa Abrahamia, sitä myös Jumala siunaa. 4. Mooseksen kirjan 23. luvussa Mooabin kuningas Balak yrittää saada Bileamin kiroamaan Israelia, mutta Bileam ei pysty kuin siunaamaan kansaa, vaikka hän ei ole osa sitä. Lopuksi kuningas käskee Bileamin painua pois ilman palkkiota, jonka hän olisi saanut kiroamisesta.

Uskon, että meistä monien on syytä tehdä parannusta tässä asiassa! Minulla myös!

Kommentit